Què fer amb tots aquests pendrives vells que tens a casa? Et donem algunes idees perquè els aprofitis al màxim fins i tot si la seva capacitat és relativament limitada.

 

Hem recopilat algunes idees per a aprofitar pendrives vells en el teu dia a dia, a continuació te les comptem:

 

Crea un USB de recuperació

 

A través d’eines com Unetbootin i Rufus, pots crear un disc d’arrencada en una memòria USB. És potser una de les idees més útils per a aprofitar un pendrive vell.

 

Pots instal·lar en ell una distribució de Linux que et permetrà usar el teu PC si Windows o macOS sofreixen algun tipus de problema o vulnerabilitat. Una vegada que accedeixis a Linux pots reparar l’emmagatzematge o analitzar-lo a la recerca de virus.

 

L’ideal és que triïs una distribució lleugera, que no ocupi massa. Per a això et pot servir perfectament qualsevol pendrive amb uns 200 MB de capacitat.

 

Un pack amb tots els programes imprescindibles

 

Cada vegada que formates un ordinador has de tornar a instal·lar tots els programes i aplicacions imprescindibles, a més dels drivers perquè tot vagi sobre rodes en Windows.

 

No obstant això, per què caminar descarregant tot una vegada i una altra? Descàrrega els arxius .exe executables de tots els programes i fica’ls en un pendrive vell.

 

Quan formatis el teu PC, només has d’obrir aquesta memòria USB i anar instal·lant un programa darrere l’altre, a més d’actualitzar-los després a l’última versió disponible.

 

Això farà que puguis tenir el teu ordinador llest per a ser utilitzat fins i tot si no tens connexió a Internet.

 

Que el teu pendrive sigui la teva carta de presentació

 

Cerques treballo? Una bona forma de presentar totes les teves credencials en format digital d’aprofitar una memòria USB vella com a contenidor i carta de presentació per al teu CV, la teva foto i alguns dels teus treballs.

 

Diguem que es tractaria d’una espècie de portfolio virtual amb tots els motius pels quals haurien de contractar-te a tu i no a una altra persona.

 

Això sí, procura que el teu pendrive estigui completament lliure de virus com el del autoarranque, o en cas contrari el teu potencial ocupador ni tan sols arribarà a veure els documents.

 

Un antivirus en el pendrive

 

Si ets l’informàtic de la família i dels teus amics, res millor que tenir un antivirus sempre a mà. Habitualment els teus coneguts tindran problemes amb barres de cerca, troians, ransomware i un altre tipus de virus i malwareper a PC.

 

Per a poder reaccionar ràpid i sense necessitat de formatar l’ordinador, pots provar de portar una memòria USB amb un antivirus portàtil.

 

Hi ha molts, encara que potser el més recomanable de tots és Malwarebytes Portable. A penes ocupa uns MB i funciona perfectament a l’hora de detectar amenaces.

 

Crea una clau de seguretat gairebé infal·lible

 

Arribes al teu PC, connectes el pendrive i comences a treballar. Quan acabes, saques la memòria USB i t’allunyes. Mentre no tornis a inserir-la ningú podrà fer ús del teu ordinador, tret que l’apagui i faci boot en un altre sistema operatiu, és clar.

 

Per a crear la teva pròpia clau de seguretat en un pendrive pots utilitzar Predator, un programa gratis per a Windows d’allò més interessant.

 

No és completament infal·lible com a mesura de seguretat, però gairebé. Per descomptat és una bona idea usar-la si sols treballar amb el teu portàtil en llocs públics.

 

 

Leave A Comment