Webs per a dispositius mòbils

Disseny web adaptatiu

Una web per tots i accessible des de qualsevol dispositiu

La quantitat d’usuaris que utilitzen els dispositius mòbils per navegar per internet s’incrementa cada dia. Per això, el disseny del nostre lloc ha de contemplar aquest tipus de plataformes per fer un lloc accessible i usable per a aquests dispositius.

 

Amb una sola versió d’una web, es cobreixen totes les resolucions de pantalla, és a dir, el lloc web creat estarà optimitzat per a tota mena de dispositius: PC, tablets, telèfons mòbils, etc. Això millora l’experiència d’usuari i simplifica haver de crear diferents webs per a cada dispositiu mòbils.

 

El Disseny Web Adaptatiu està substituint la solució de tenir un subdomini específic per smartphones i Tablets. La idea de tenir una sola web, amb un grup d’arxius de codi i que es pugui visualitzar correctament en tots els dispositius està tenint molta acceptació.

CompsaOnline et dissenya i implementa una web amb disseny adaptatiu.

Sis dels principals avantatges són:

Arquitectura de la Informació

Una única web que pugui ser visualitzada correctament des de PC, Tablets i Smartphones és molt més fàcil de gestionar que una amb diferents subdominis per a cada tipus de dispositiu. A més, si volem mostrar diferent informació segons el dispositiu que utilitza el visitant, es pot utilitzar CSS per ometre certa informació a uns i altres no.

Optimització SEO

El Disseny Web Adaptatiu està considerat com optimització SEO per a mòbils. A més, a Google li agrada el Disseny Web Adaptatiu perquè, a diferència de tenir diferents subdominis amb el mateix contingut, no dóna problemes de contingut duplicat.

Funcionalitat Web

Si el que necessites és una web corporativa amb funcionalitat bàsica, el Disseny Web Adaptatiu és exactament el que necessites. També s’adapta bé a Blogs, fòrums i altres webs 2.0. No obstant això, si el teu web requereix funcionalitats més avançades, potser hagis de considerar dissenyar una web específica per a mòbils o una App (web o nativa).

Millora l’experiència de l’usuari

Que un usuari pugui accedir al contingut des de qualsevo dispositiu i que aquests es visualitzin correctament millora la seva experiència. Al seu torn, una bona experiència millora la imatge de la marca i potència la interacció, la substripció a butlletins, i en el cas del comerç electrònic, també les vendes.

Costos

Tenir una web per PC, una altra per Tablets i una altra per Smartphones sol tenir uns costos de disseny i manteniment superiors als de tenir una web amb Disseny adaptatiu encara que, com ja hem esmentat respecte de la funcionalitat, en alguns casos potser és més barat implantar una solució específica per a mòbils.

Facilitat d’implantació

Encara que crear un Disseny Web Adaptatiu des de zero pugui ser bastant difícil, hi ha nombroses plantilles per a diferents CMS que poden ser modificades amb facilitat per un dissenyador web per adaptar-les a la línia gràfica de l’empresa.