[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Fa uns anys, si estàvem treballant amb el nostre PC i rebíem un missatge de WhatsApp, havíem d’interrompre la nostra feina, treure el telèfon intel·ligent de la butxaca i teclejar des d’aquest la resposta. Ara podem contestar directament des del nostre equip d’escriptori, la qual cosa és molt més còmode i ràpid (qui no agraeix poder recórrer a el teclat?).

Però tot i que a el principi només existia una alternativa per fer això (WhatsApp Web), un temps després Facebook va llançar també l’aplicació d’escriptori de WhatsApp, permetent-nos triar entre totes dues.

De manera que ¿quines són les diferències entre les dues plataformes i per quin hauríem d’optar en el nostre cas?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Iniciant els dos WhatsApps”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Si accedim a whatsapp.com, podrem obrir tant la versió web de l’aplicació (podem accedir directament obrint web.whatsapp.com) com descarregar l’app d’escriptori per a Windows x64, Windows x86 i Mac OS X. Per a la realització d’aquest article he optat per la primera de les descàrregues, obtenint un arxiu .exe de poc més de 130 MB.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”44446″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

En tots dos casos, la forma d’iniciar sessió un cop obert WhatsApp serà escanejar des de la versió mòbil el codi QR que ens mostren.

El problema de WhatsApp Desktop és que només pot ser instal·lat en equips que executin Windows 8 (o superior) o macOS 10.10 (o superior): la resta de versions de tots dos SO, així com la resta de sistemes operatius (Linux, BSD, etc. ) només compten amb l’opció de WhatsApp web.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Estètica i funcionalitat”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Les dues versions de WhatsApp tenen la mateixa estètica (amb versions clara i fosca en els dos casos) i pràcticament el mateix disseny d’interfície, a el marge d’algun que un altre icona que difereix (la funció de ‘Nou xat’ està representada per un signe de sumar en WhatsApp Desktop i per un entrepà de conversa en WhatsApp web).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”44449″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pel que fa a la funcionalitat, sent també força similar, WhatsApp Desktop supera la versió web per la limitació en les dreceres de teclat d’aquesta última: només els usuaris de la versió d’escriptori podran utilitzar les dreceres de teclat de WhatsApp per dur a terme tasques com canviar l’estat de lectura dels missatges, moure entre xats, silenciar-los, etc.

Un altre detall que afavoreix la versió d’escriptori és la possibilitat de visualitzar el nombre de missatges no llegits des de la mateixa barra de tasques, opció que desapareix a l’carregar com una pestanya més de el navegador.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”44452″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A més, la secció ‘Ajustos d’Escriptori’ de la configuració de WhatsApp (des de la qual podem establir que l’eina de missatgeria s’iniciï automàticament a la iniciar sessió en el sistema operatiu) només està disponible, com era previsible, en l’aplicació d’escriptori.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Llavors …?”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”44455″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Si et preguntes per quin dels dos hauries optar a vista al que s’exposa en aquest article, l’única resposta possible és un contundent … “El que s’ajusti millor a les teves necessitats”.

És obvi que els usuaris d’ordinadors antics i / o de sistemes operatius minoritaris optaran per la versió web, i és possible que entre aquells que es passen el dia asseguts davant de l’ordinador gaudi de major predicament la versió ‘desktop’.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Notícia original: Genbeta[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave A Comment