[vc_row][vc_column][vc_column_text]Aquest any 2016 que deixem enrere ens ha deixat notícies bones i dolentes pel que fa a noves aplicacions, pèrdues importants en empreses com Twitter o Samsung i novetats en el sector dels jocs, telèfons mòbils, aplicacions multimèdia i realitat virtual.

Us deixem un breu resum de totes aquestes novetats:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

En positiu:

  • L’aplicació PhotoScan ( Android / iOS ): Google va sorprendre tothom amb el llançament d’una aplicació que donava una solució senzilla i molt eficaç a un problema que tothom viu d’alguna manera: Què fer amb les fotografies en paper? Fins a la data era necessari recórrer a un escànner. Aquesta App aprofita intel·ligentment tot el potencial de les òptiques dels mòbils per esprémer el millor d’una sèrie de preses i compondre un resultat gairebé perfecte.
  • Pokémon Go ( Android / iOS ): Sens dubte, el fenomen de l’any, que va aconseguir que milions de joves de tot el món sortissin al carrer a caçar uns éssers imaginaris, va suposar un abans i un després en el món dels smartphones.
  • Photomath ( Android / iOS ): Només cal fer una foto a una equació perquè la seva maquinària es posi en marxa i la resolgui explicant a més els passos a seguir. Si bé és cert que aquesta App va ser presentada en 2014, Google Play l’ha destacat com una de les millors de 2016, possiblement per la millora del seu motor de resolució incorporada aquest any i, sobretot, el reconeixement d’equacions a mà alçada.
  • La primera targeta SD d’1 TB: Encara no es comercialitza i la targeta SD de SanDisk 512MB actualment va per 350 €, però es tracta d’un gran avanç.
  • Skype i la traducció simultània: Aquest sistema tradueix en temps real el que diu una persona, i ofereix l’àudio traduït en una altra llengua al receptor.
  • Els cotxes autònoms: Tot i que no poden circular sols i el conductor sempre ha de ser el darrer responsable, ja es poden veure per les carreteres de Catalunya els primers cotxes autònoms.
  • Videotrucades a WhatsApp: aquest ha estat l’any de les novetats a Whatsapp. Moltes de les novetats ja formaven part de l’habitual en altres programes de missatgeria, però la seva arribada a Whatsapp, la que compta amb més usuaris, ha estat una revolució.
  • Streaming de vídeo: aquest ha estat l’any de la popularització del vídeo en temps real. Ara el vídeo en temps real ja no és sols cosa de Youtube. Ara ja és present a Facebook o Instagram, entre altres.
  • iOS 10: Tot i que no ha estat un any de beneficis espectaculars per Apple i el seu darrer Iphone no s’ha venut com esperaven, sobretot al mercat asiàtic, si que els usuaris han aplaudit el nou iOS 10. Més simple i senzill d’utilitzar i amb un major rendiment de les aplicacions.
  • Windows 10 Aniversary Update: La versió amb moltes millores demandades pels usuaris ha arribat finalment a tothom, de forma esglaonada i sense problemes.
[/vc_column_text][vc_column_text]

En negatiu:

  • Twitter: La xarxa social segueix perdent usuaris i altres xarxes més joves, com Snapchat, ja els han avançat en nombre d’usuaris. A més, quan han fet un canvi ha estat molt criticat.
  • Les explosions del Note 7 de Samsung: Samsung ha perdut milers de milions el mateix any que Huawei comença a entrar amb més força en el mercat occidental.
  • Yahoo i els seus hackejos. Al setembre, es va alçar amb un premi molt dubtós: patir el major robatori d’informació d’usuaris de la història, en reconèixer el hackeig dels seus servidors i la pèrdua de privacitat de 500 milions de comptes. Al desembre, s’han superat a si mateixos amb un altre hackeig, aquesta vegada de 1.000 milions.
  • El primer dron de GoPro: GoPro segueix sent la referència pel que fa a càmeres d’acció però necessita diversificar el seu negoci urgentment per la forta competència de les còpies xineses. Això és el que van fer amb el llançament del seu primer dron, el GoPro Karma. El dron que queia en ple vol en perdre connexió amb la bateria.
  • Els mòbils modulars moren abans de néixer: Aquest ha estat l’any en què Project Ara, l’ambiciós projecte de Google per crear telèfons encaixant peces segons necessitem, ha mort. A això cal sumar-li el fracàs del LG G5 , un telèfon ambiciós i amb accessoris que es van inserint en el seu cos, però que no s’ha venut en absolut com LG pretenia.
  • Les Google Glass són història: Partint pel simple fet que no s’han llançat al públic i que no tenen activitat en xarxes socials, la prioritat de Google ara mateix no sembla passar per la creació d’un ‘wearable’ d’aquest estil. El prometedor, al final, ha quedat en res.
  • La realitat virtual no s’ha assentat: Tot i que molts estimaven que 2016 havia de ser l’any de la realitat virtual, sembla que haurem d’esperar a 2017 per veure si la tecnologia per fi s’assenta. Oculus Rift, Daydream, PlayStation VR i HTC Steam, molta varietat però un preu elevat i la falta encara de continguts, semblen ser els frens.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave A Comment