[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Consells per carregar correctament el teu smartphone

[/vc_column_text][vc_separator][vc_single_image image=”20479″ img_size=”full”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_tweetmeme][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_facebook][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_pinterest][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]
Carregar el mòbil de forma correcta no es redueix simplement a connectar-lo a la corrent i oblidar-se del tema. De la mateixa manera que existeixen trucs per treure més partit a la bateria del mòbil al llarg del dia, també n’hi ha per evitar el seu deteriorament i allargar la seva vida útil en el temps.
Tot i que no és una cosa que pugui comprovar-se a primera vista, les bateries dels nostres smartphones van perdent capacitat de càrrega a mesura que passen els mesos. A continuació, repassem alguns consells amb els quals podràs estendre la seva capacitat de càrrega.

 

1. Apagar el mòbil de tant en tant.
S’aconsella apagar el mòbil al complet de tant en tant, ja que no estan fets per a estar funcionant sense parar els 365 dies de l’any.

 

2. No esperar que estigui al 100% de càrrega.
Les bateries d’ions de Liti agraeixen que no esperem fins que estiguin al 100% de la seva càrrega per a desconnectar-del corrent. És millor fer una càrrega parcial (encara que suposi quedar-se al 98% -99%) si el que es vol és allargar l’ús de la bateria.

 

3. Desconnectar la bateria quan està al 100% és millor que deixar-la connectada.
És molt habitual que en arribar a casa deixem el mòbil carregant tota la nit fins al matí següent. Si bé això fa uns anys potser hagués perjudicial, avui en dia s’ha convertit en un mite, ja que les bateries actuals no es sobrecarreguen en arribar al seu límit. No obstant això, sempre és recomanable carregar la bateria només quan és estrictament necessari.

 

4. Compte amb les altes temperatures.
Les bateries dels smartphones són molt sensibles a les altes temperatures, i cal tapar-lo en cas que rebi la llum directa del sol. Si la bateria o el carregador s’escalfen excessivament, tampoc és bon senyal.

 

5. Compte amb els carregadors més barats.
Un carregador barat pot acabar ocasionant temps de càrrega més lents, i el que és pitjor, danyar la nostra bateria.

 

6. Carregar el mòbil diverses vegades al llarg del dia.
Segons l’estudi realitzat per Battery University carregar el mòbil diverses vegades al dia és beneficiós per a la bateria. No és el més pràctic, però connectar el telèfon intel·ligent al corrent tantes vegades com sigui possible (i vigilant de no esperar fins al 100%) farà que el rendiment de la bateria es prolongui en el temps.
[/vc_column_text][vc_column_text]Notícia original de La Vanguardia. Veure enllaç aquí.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]