Quan utilitzes l’estàndard WPS, corres el risc que la xarxa de la teva llar o treball, aquesta estigui oberta per a tothom. Perquè ningú entri a la teva xarxa, no utilitzeu el WPS, has de crear claus complicades pel teu propi compte, les quals es fan difícils d’introduir en un dispositiu mòbil, a més l’aparellament amb els dispositius compatibles és més difícil, fent perdre més de 20 minuts a qualsevol usuari per poder ingressar a la xarxa sense tenir els coneixements necessaris.

Amb un servei de WPS, connectar-se a una xarxa domèstica o laboral és extremadament senzill (per res segur). El WPS identifica els dispositius que desitgin connectar-se a la xarxa ràpidament i els sol·licita l’ingrés d’una clau. Un cop ingressada la clau, el dispositiu entra a la xarxa automàticament. A més tens la possibilitat que el WPS registri els dispositius i en una propera oportunitat es puguin connectar automàticament.

També hi ha altres dispositius que compten amb el seu propi WPS, per exemple algunes impressores de xarxa. Per activar-ho sol has de pressionar el botó de wps del teu router i després el del dispositiu. El millor és que aquest procediment només ho faràs un cop.

wps

Actualment molts dispositius són compatibles amb WPS, per exemple tots els smartphone Android a partir del 4.0. Si tens un d’aquests dispositius, segur hauràs vist un botó de WPS a la pantalla. Quan ho selecciones pots veure totes les xarxes disponibles i només has de prémer en la qual et connectaràs. A la majoria dels routers d’avui dia ja ve inclòs el botó de wps, però de vegades està desactivat

Per activar el WPS en el teu router, només has d’anar a l’apartat de seguretat. Esteu en el menú WLAN, allà buscaràs la secció de WPS Quick Connection i posteriorment vas a seleccionar l’opció de WPS activat. És molt senzill.

Per resumir, es pot accedir al WPS de quatre formes:

  • PIN: Cada dispositiu que vulguis que es connecti a la teva xarxa, has de donar-li un número PIN. Aquest pin és reconegut pel router i pel dispositiu que es vulgui connectar. El PIN s’ingressa a mà des del dispositiu de la persona que es vulgui connectar. Tots els routers solen portar un número de PIN per defecte, escrit en la part inferior del mateix, però t pots canviar-lo i utilitzar el teu propi número PIN.

  • PBC: Funciona realitzant un intercanvi de credencials del router al client o un altre dispositiu. És a dir els dos dispositius tenen un botó físic o virtual, quan es premen al mateix temps realitzen un intercanvi de les credencials mútuament. Això és el que passa, amb l’exemple comentat anteriorment dels dispositius que tenen el seu propi WPS incorporat. A més, cal recalcar que si durant aquest temps en què els dos dispositius s’intercanvien les credencials, hi ha un altre dispositiu a prop, aquest pot accedir a la xarxa també.

  • NFC: És semblant al procediment anterior, la diferència és que no requereixen de botons. Simplement has de col·locar el dispositiu en un rang de 0 a 20 cm prop de l’altre dispositiu. Automàticament passarà l’intercanvi de credencials. Perquè això pugui passar, tots dos dispositius han de tenir la mateixa tecnologia.

  • USB: Aquest és el procediment més segur de tots i no obstant això el menys utilitzat. Consta en guardar les credencials del dispositiu en un USB. Després les copiaràs en l’altre dispositiu que es vulgui connectar a la xarxa.

 

Notícia original de Eliezermolina.net “Sepa para qué sirve el botón WPS de tu Router“.

Leave A Comment