La bateria del mòbil cada vegada dura menys, és normal tenint en compte la quantitat d’usos que li donem als smartphones al llarg del dia, ja sigui veient vídeos, movent-nos amb el GPS, accedint a xarxes socials o enviant i rebent fotos pels xat i les xarxes socials. A més d’ampliar tot el possible els mAh de les bateries mòbils, els fabricants han tractat de solucionar aquest problema amb possibilitats com la càrrega per cable superrápida -en uns 20 minutos, alguns models premium et permeten tenir una càrrega acceptable per aguantar unes hores més- o les plataformes de càrrega sense fil, que resulten molt còmodes i fins i tot admeten la càrrega simultània de diversos dispositius.

 

Les apps que més consumeixen

En qualsevol cas, i sobretot si el teu smartphone té ja uns anys, has de seguir algunes recomanacions bàsiques perquè la bateria et duri el màxim possible i no et quedis incomunicat al moment menys oportú. El primer és saber quins són les aplicacions que tens instal·lades i les funcions del dispositiu que més bateria consumeixen. En els Ajustos del telèfon, pots consultar i controlar l’ús de la bateria per part de les aplicacions, a més de seleccionar les apps que hauran de posar-se automàticament en manera inactiva quan no les usis. Si preveus que vas a tenir problemes per arribar amb bateria al final del dia, pots activar la manera de “Estalvi” i que duri unes hores més.

La llista de apps que més bateria consumeixen sol estar encapçalada per les de localització, com Google Maps, ja que, a més d’utilitzar el GPS, precisen de connexió a internet i, sobretot, que la pantalla estigui encesa a tot moment. Si has jugat a Pokemon Go o has utilitzat Google Maps durant molt temps en el cotxe hauràs comprovat el ràpid que pots quedar-te a zero. Altres apps que consumeixen bastant bateria són les de missatgeria i les de xarxes socials com Facebook o Instagram. Per reduir aquest consum, pots desactivar les notificacions, evitant així la contínua actualització automàtica d’aquestes aplicacions.

Per descomptat, tant la reproducció de vídeos com els jocs acaben molt ràpidament amb la bateria. No et quedarà una altra que moderar el seu ús si et queda poca càrrega i no tens un endoll elèctric a mà o una power bank que et tregui de la dificultat.

 

Costums per estalviar bateria

Una vegada comprovat el consum de les apps instal·lades, gestos tan senzills com desactivar el WiFi quan surtis de casa, i també el Bluetooth, la connexió NFC o el GPS quan no els necessitis, poden allargar la durada de la bateria. Tenir massa apps obertes en segon pla no és recomanable, així que procura que estiguin actives solament les d’ús continu. Dit això, recorda que obrir i tancar constantment aplicacions també dispara el consum de bateria.

Altres costums que t’ajudaran a estalviar bateria de forma considerable són rebaixar el nivell de brillo de la pantalla i desactivar la manera automàtica -no cal oblidar que la pantalla és l’element que més bateria consumeix en qualsevol dispositiu mòbil– així com recarregar la bateria al moment just: abans que li quedi menys del 15 % de càrrega. Finalment, és aconsellable desactivar la vibració si no és imprescindible, i configurar el telèfon perquè la pantalla s’apagui al més aviat possible quan no la utilitzem.

 

Notícia original PCactual.com | “Consejos prácticos para ahorrar batería en el móvil

Leave A Comment